Priložnosti pod novo plastično omejitev

- Feb 22, 2021-

Januarja letos sta Nacionalna komisija za razvoj in reformo ter Ministrstvo za ekologijo in okolje skupaj izdala "Mnenja o nadaljnji krepitvi nadzora nad onesnaževanjem plastike", ki je v vrstnem redu za omejevanje plastike začela nov napredek. Nova različica naročila za omejitev plastike opozarja, da bo do konca leta 2020 moja država prevzela vodilno vlogo pri prepovedi in omejevanja proizvodnje, prodaje in uporabe nekaterih plastičnih izdelkov v nekaterih regijah in območjih. Do konca leta 2022 se bo poraba plastičnih izdelkov za enkratno uporabo znatno zmanjšala, spodbujali pa se bodo tudi alternativni izdelki. .


To je nedvomno priložnost za kitajsko industrijo plastike.


Po podatkih Cinda Securities naj bi povpraševanje po biorazgradljivi plastiki v moji državi do leta 2025 doseglo 1,3 milijona ton. V naslednjih petih letih se bo povpraševanje po razgradljivi plastiki v moji državi znatno povečalo. Guosen Securities napoveduje tudi, da imajo štiri ključna področja uporabe namizne posode za enkratno uporabo, plastičnih vrečk za enkratno uporabo, kmetijskega mulča in embalažnega plastičnega filma skupno potencialno povpraševanje 10,17 milijona ton. Stopnja prodiranja biorazgradljive plastike na Kitajskem je le 0,62 %, obseg 100 milijard juanov pa je videti.


Zdi se, da je potencialno povpraševanje na ta trg vbrizgalo odmerek stimulansa. Do zdaj je 30 provinc po vsej državi zaporedoma izdalo lokalne različice izvedbenih načrtov za krepitev nadzora nad onesnaževanjem plastike.